Mandag d. 8/10 Højris Rideklub > Dagbog fra Kina
 
Vi stormede ikke væk i nattens løb. Jeg hørte ikke engang, at det stormede (hvilket de, der kender mit sovehjerte nok ikke undrer sig over). Vi vågnede op til noget der mest mindede af en ret blæsende efterårsdag, så vi var spændte på, om det gav nogen ændringer i dagens program, hvor Anette jo skulle på i to konkurrencer og Uffe i en. Trænerne begyndte at høre rygter om, at dagens konkurrencer ville blive udsat eller aflyst, men ville ikke melde noget som helst ud overfor udøverne, for vi havde fået af- eller bekræftet. Ved informationsskranken stod en temmelig presset voluntør med trænere, der ville vide besked, og informationer der løb ind fra arrangørerne (og en overordnet der jagede på hende !). Så kom der endelig besked om, at ridningen i dag var udsat. OK  til hvornår ??? – ”Øh, det ved vi ikke lige”. Ret frustrerende at skulle give sådanne beskeder videre til vore ryttere. Lidt senere fik vi så besked om, at ridningen var aflyst i dag, og de ville afvikle BÅDE mandagens og tirsdagens ridning i morgen tirsdag. Det er vi MEGET spændte på, hvordan det løber af stablen, da det var en stor mundfuld, at få afviklet søndagens konkurrencer. Rytterne tog det i stiv arm, og vi fik endnu en afslapningsdag her på hotellet. Der er faktisk heller ikke så meget andet at lave end at slappe af.  Lene og Uffe tog på shopping – og Anette og jeg valgte at lave ingenting ! I eftermiddag fik vi vore søde voluntører til at hhv. lære os kinesisk og at spise med pinde. Det med pindene er nu slet ikke så let. Vi forsøgte at ”nappe” kuglepenne, papirkugler osv. med pindende uden de allerbedste resultater, men da Lene hældte snacks op til at fange i stedet for gik det straks bedre. Der blev i hvert fald kæmpet mere for sagen, og der var ”bid” mange gange.
Lektionen i kinesisk var dog straks værre. Det er godt nok svært ! Vi fik virkelig brug for at ”read my lips”. Meget tålmodigt blev de ved, og vores ordforråd er faktisk oppe på 11 ord – flot ikke ???
Derefter gik vi over til det skrevne kinesisk. Tak for te !!! – man skal godt nok være god til at tegne, for at skrive kinesisk. Vi fik skrevet (tegnet) nogle få ord, men det når vi vist ikke at lære så meget af, mens vi er. Efter aftensmaden var det ved at brede sig en lettere frustration blandt lederne. Vi havde stadig ikke fået nogle informationer omkring ridningen i morgen, havde ingen starttider til rytterne osv. Til gengæld ved vi, hvornår bussen kører, og hvornår der er morgenmad !!!  Men det er jo knap så væsentlig, når man ikke ved, hvornår rytterne skal i konkurrence. Så trådte Lene i karakter, og ”pustede” sig op, så den stakkels kinersermand ved skranken så helt forskrækket ud, og for første gang skældte han ikke ud på voluntørerne men blev i stedet ganske tavs. Det lykkedes hende at få fat i noget af ledelsen inden for ridningen, og få dem til at komme ud til hotellet til os -  MED startlister til i morgen – og få indkaldt til et møde for trænerne. De kunne berette om, at det sejlede ude på ridestadion. Godt vore ryttere HAR prøvet at stå på det flotte sejrspodium, for det er nemlig braset sammen nu, og bannere osv. er blæst langt væk. Til mødet fik vi uddelt startlister, og det så faktisk OK ud for vore ryttere. De slipper i hvert fald for at skulle med den tidligste bus derud. Nu er der kun at håbe på, at vejret viser sig nådigt i morgen, så vi kan få afviklet ridekonkurrencerne. I øvrigt er vi nu rigtig glade for, at Maddox har ekviperet os godt hjemmefra til dårligt vejr. Vi har ellers grinet lidt af vores overtøj, når vi har gået rundt i over 30 graders varme, og Lene har virkelig været udsat for mobning, idet hun havde pakket efter dansk efterår og ikke Kinesisk – der har sådan ca. været 15-22 graders forskel ! – men nu kommer det bestemt til sin ret. Gummistøvler ville også have været på sin plads, men dem må vi tænke os til.
I øvrigt har vore voluntører som I kan se på billederne -  nu skiftet farve. Nu er de ikke kun orange, men også ”humlebifarvede”. Den ændrede temperatur har åbenbart også overrasket arrangørerne, så de har måttet fremskaffe noget varmere tøj til dem. De har ikke fået jakker, så de må nøjes med bi-trøjerne under de orange.
 

Sidst opdateret: 09-10-2007 af Erik Lindved